Het laatste nieuws over MSQ.

De kunst van ondernemen

juni 24, 2021

Kunst speelt een grote rol in de levens van Martin en Robert Mastenbroek. De broers zijn eigenaar van MSQ, dat investeert in bedrijven die werken op, voor of aan het dak. De liefde voor kunst is niet alleen verweven in hun dagelijkse leven, maar ook in hun onderneming.

Bekijk bericht

Duurzaam ondernemen doe je in kleine stapjes … of toch niet?

mei 20, 2021

Bij ondernemer in daken MSQ staat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. Maar die heb je vast eerder gehoord. Toch is dit verhaal anders: MSQ is druk bezig een voorlopersrol in hun branche in te nemen. Ze beginnen dan ook meteen groots: met een eigen bos. MSQ-directieleden Martin Mastenbroek en Joost Duvekot delen hun stappenplan.

Bekijk bericht

Wie zijn de vrijwilligers achter de Voedselbank?

april 29, 2021

MSQ steunt Voedselbank Gorinchem. Vele vrijwilligers zetten zich belangeloos in om de armoede in de regio te bestrijden en voedselverspilling tegen te gaan. In dit artikel komen enkele van die vrijwilligers aan het woord. Hun werk draagt ertoe bij dat inmiddels 130 huishoudens in de regio dagelijks fatsoenlijk te eten hebben. Daaronder bevinden zich ook kinderen.

Bekijk bericht

Voedselbank Gorinchem bestrijdt armoede en voedselverspilling

april 22, 2021

Voor de meesten van ons is armoede een ver-van-mijn-bedshow. Gelukkig maar. Zo zou het altijd en voor iedereen moeten zijn. De realiteit is echter anders. Armoede is volgens Peter Verschoor, verantwoordelijk voor voedsel en fondswerving bij voedselbank Gorinchem, veel dichterbij dan je zou denken: “Bij Voedselbank Gorinchem staan 130 klanten geregistreerd. Daarnaast schatten we dat er nog zo’n tachtig huishoudens in onze regio zijn die zich onder de radar bevinden van onze voedselbank. Die mensen moeten we ook bereiken.”

Bekijk bericht

MSQ- bestuurder Robert Mastenbroek: “Medewerker vind ik een stom woord”

april 9, 2021

Drie prikkelende stellingen, vier mannen die daarop reageren. Martin en Robert Mastenbroek, Huberto van der Schuit en Joost Duvekot vormen gezamenlijk de directie van MSQ, een familiebedrijf met diepe wortels in de dakenbranche. Wat verstaan zij nou onder een gezonde bedrijfscultuur?

Bekijk bericht

MSQ groeit: de voordelen en valkuilen

maart 25, 2021

MSQ groeit: de voordelen en valkuilen

Allround dakspecialist MSQ is in een aantal decennia uitgegroeid van eenmanszaak tot miljoenenbedrijf. Directieleden Martin, Robert, Joost en Huberto zijn binnen MSQ hoofdverantwoordelijk voor bedrijfsovernames. Samen bespreken ze de voordelen, maar ook de valkuilen van een snelgroeiende onderneming.

Bekijk bericht

Overname Dakrenovatie Holland door Consolidated en Weijerseikhout

maart 19, 2021

Consolidated en Weijerseikhout zijn per 19 februari een joint venture aangegaan door samen Dakrenovatie Holland over te nemen. Dakrenovatie Holland is een dakspecialist uit Bussum en voornamelijk actief op hellende daken in de Randstad.

Bekijk bericht

Tijd voor de tweede generatie…

maart 12, 2021

Familie en zakendoen: kernwaarden als toegevoegde waarde

Dat Martin en Robert als tweede generatie zouden instappen, was geen expliciete wens van hun vader. “Onze ouders lieten ons daar los in”, aldus Martin. “Ik denk wel dat pa er blij mee was dat we instapten. Zo werd Consolidated Nederland een familiebedrijf en kon hij stap voor stap de sleutels aan ons overdragen.” Na meerdere functies binnen het bedrijf bekleed te hebben, werd Martin algemeen directeur en Robert commercieel directeur.

Bekijk bericht

Dakengigant MSQ: van transformatorhuisje tot 200.000m² op de Maasvlakte

maart 5, 2021

Dakengigant MSQ: van transformatorhuisje tot 200.000m² op de Maasvlakte

De broers Martin en Robert Mastenbroek staan met Huberto van der Schuit en Joost Duvekot aan het roer van MSQ, de specialist op het gebied van daken. Maar het begon allemaal een generatie geleden, bij vader Martin Mastenbroek senior. Die vanaf dag één al dacht en handelde als directeur van een grote organisatie. Zijn zonen halen onvergetelijke anekdotes uit de oude doos op.

Bekijk bericht

CPE Nederland verstrekt haar positie met de overname van Hodak Dakmaterialen

december 21, 2020

Vanaf 1 januari 2021 komt Hodak dakmaterialen onder de vleugels van CPE Nederland. De overname van Hodak past uitstekend binnen de strategie van CPE Nederland om tot een ruim netwerk van handelsvestigingen te komen om zo ook de dakdekker dicht bij huis te kunnen ondersteunen met kwaliteitsproducten en bijbehorende service en diensten.

Bekijk bericht