Inscio Roofs: een joint venture tussen Inscio en Msquared Groep

april 11, 2022

Vrijdag 9 april 2022 ondertekenden Ernest Knoors, Jeroen van de Laar, Martin en Robert Mastenbroek een overeenkomst voor de oprichting van de joint venture Inscio Roofs BV. In deze samenwerking komen tal van expertises bijeen. Ernest heeft een achtergrond in de topklasses van de autosport zoals F1 en DTM en Jeroen werkte decennialang aan innovatieve IT oplossingen voor Bouw en Vastgoed. Samen ontwikkelden zij dé Inscio daksensor! Consolidated en Daklab, beiden dochters van MSQ Groep, bouwden eerder al het platform Dakota, een gootsensor en beschikken over een enorme kennis van daken.

Consolidated is als partner van woningcorporaties goed op te hoogte van welke uitdagingen er liggen om onderhoud aan daken in de toekomst betaalbaar te houden. “Wij brengen met ons platform Dakota ontzettend veel data van daken bijeen. Die data worden geanalyseerd en daaruit geven we adviezen. Maar tegelijkertijd ontbreken nog de ingrediënten om de stap te zetten naar voorspellende data. Met Inscio Roofs gaan we daar invulling aan geven”, aldus Martin Mastenbroek. Met sensoren krijgen we niet alleen realtime inzicht in de kwaliteit van de isolatiewaarde en waterdichtheid van een dak. De data uit sensoren bieden ook de mogelijkheid om verder te werken aan algoritmen waarmee we het juiste onderhoudsmoment kunnen voorspellen. Het doel: verlagen van de kosten van dakonderhoud.

Inscio is gespecialiseerd in het realtime meten met IoT sensoren, het verzorgen van datacommunicatie en analyses voor data gestuurde inzichten en beslissingen. “Door ‘Data-as-a- Service’ geeft Inscio op elk gewenst moment een objectief inzicht in de conditie en risico’s van daken, gevels, funderingen, kozijnen, kruipruimtes en andere gebouwdelen. De Inscio daksensoren leveren dagelijks waardevolle data uit tientallen daken, maar het ontbrak ons aan diep inhoudelijke kennis van het dak voor een juiste interpretatie van die data en de vervolgstap. Het voorspellen van onderhoud.”, vertelt Jeroen van de Laar. De samenwerking met MSQ zorgt precies voor die kennis en samen zijn we in staat om onze opdrachtgevers al het comfort te bieden als het gaat om hun daken. Inscio Roofs zal zich uitsluitend richten op daken.