MSQ Groep en Tectum Group nemen Freriks-Werken over

oktober 11, 2022

MSQ Groep en Tectum Group nemen samen met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 100% van de aandelen Freriks-Werken B.V. te Raalte over van Timo Sybrandy.

Freriks-Werken is de enige professional in Nederland die onder één dak echt álle dak- en gevel producten zelf maakt. Van (naadloos gegoten loden) dakafvoeren tot zetwerk en van standaardmaterialen tot en met complete dak- en gevelsystemen, in welk materiaal dan ook.

Met deze overname geeft de Nederlandse-Belgische combinatie een eerste invulling aan haar ambitie om te komen tot een groep van productiebedrijven van dak gerelateerde producten.


Tijd om het stokje over te dragen

In ruim twintig jaar tijd heeft Timo Sybrandy Freriks-Werken laten uitgroeien tot een prachtig gespecialiseerd productiebedrijf met een uitstekende naam in de markt van hoogwaardige dakproducten. Timo Sybrandy, directeur-eigenaar van Freriks: ‘’Het is na zoveel jaar goed voor Freriks en haar medewerkers dat anderen met een frisse blik naar de onderneming kijken. Ondanks dat ‘het stokje overgedragen wordt’ zal ik gewoon blijven doen wat ik al deed, want er zit nog veel potentie in het bedrijf!’’

MSQ en Tectum richten samen RPE op

Rudy Evens, CEO Tectum Group en Huberto van der Schuit, CFO MSQ Groep: ‘’Met Freriks maken we een mooie eerste stap in de ontwikkeling van een groep van gespecialiseerde productiebedrijven van dakproducten. Deze productiebedrijven zullen vallen onder de nieuwe holding Roof Products Europe (RPE). Oprichting van een dergelijke groep is al enige tijd een wens van MSQ Groep en Tectum Group. Naast de eventueel benodigde financiële middelen voor verdere groei, brengen beide bedrijven op diverse vlakken de nodige professionele ondersteuning en expertise in.

Inzet is ontwikkeling

Samen met Timo willen MSQ en Tectum Freriks zich verder laten ontwikkelen, waarbij productinnovatie, digitalisering en natuurlijk duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. De combinatie kijkt uit naar de samenwerking met alle nieuwe Freriks collega’s en de ontwikkelingen in de komende jaren.