Ondernemend in daken

Over MSQ

MSQ is een familiebedrijf met diepe wortels in de dakenbranche en dat merk je in alles. In de jaren 50 zette Martin Mastenbroek sr zijn eerste stappen op het dak, waarna hij in 1962 besloot zijn eigen bedrijf te starten. Zijn eenmanszaak groeide uit tot een organisatie van 12 bedrijven en bijna 600 medewerkers.
Tot maart 2022 is Martin sr nog als commissaris actief betrokken geweest bij de organisatie, maar de dagelijkse leiding is al jaren in handen van zijn zonen Robert en Martin Mastenbroek, Joost Duvekot en Huberto van der Schuit. Wat door de jaren heen nooit veranderde is de zorg en aandacht voor elkaar, zoals het er in een betrokken familie aan toe gaat.

Wij bieden de bedrijven waarin wij deelnemen concrete ondersteuning: van personeelszaken tot gezamenlijke inkoop en van financiering tot backoffice activiteiten, kwaliteit, veiligheid en ICT. Onze kernwaarden kwaliteit, vakmanschap, ondernemerszin en goed werkgeverschap zijn altijd leidend. Kenmerkend voor onze aanpak zijn de gestroomlijnde processen en het toepassen van technische en digitale innovaties. Dat komt de slagvaardigheid van onze bedrijven ten goede en stelt hen in staat om efficiënter te werken en focus te houden op de klant. Zo zijn we continu bezig om de concurrentiepositie van onze bedrijven te versterken. Niet in de laatste plaats door innovatie en kennisontwikkeling. Van apps tot innovatieve en nieuwe samenwerkings- en verdienmodellen: door continu te innoveren blijven we toonaangevend in onze disciplines. Zo heeft de ontwikkeling van Dakota, onze online tool voor dakmanagement, de dakenbranche voorgoed veranderd.

Onze koers

Samen Succesvol Blijven Ondernemen.
Als aandeelhouder zijn we direct en actief betrokken bij onze deelnemingen, zodat we gezamenlijk kunnen groeien in omzet, winst en plezier. We bieden ondersteuning op hoog niveau aan onze bedrijven en onderscheiden ons verder door de ontwikkeling van innovatie en slimme applicaties.

De komende jaren gaan wij onze positie in de markt verder versterken en verder bouwen aan de continuïteit van ons bedrijf. Dit doen wij door het verwerven van een aandelenbelang in bedrijven die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid of circulariteit. Daarnaast gaan wij groeien in hellende daken.
Dit kunnen wij alleen bereiken door goed voor onze mensen te zorgen, nieuw talent aan te trekken en de beste opdrachtgever voor onze onderaannemers te zijn. Wij hebben zin in de toekomst: met beide benen stevig op de grond en onze blik naar voren, varen wij onze eigen koers.

Duurzaamheid

Niet alleen zorgen wij voor onze eigen mensen, ook de wereld om ons heen krijgt onze aandacht. Wij geloven erin dat we samen de wereld mooier kunnen maken.
Daarom willen wij in 2031 volledig CO2-neutraal werken. Dat betekent dat wij de komende jaren ons plan stap voor stap uitrollen. Zo worden er nu al uitsluitend elektrische auto’s aangeschaft, printen we op ons kantoor op milieuvriendelijk papier en gaan we ook met onze leveranciers in gesprek over het thema duurzaamheid.

Wij kunnen daarnaast niet wachten tot de 30.000 plantjes die wij met ons Groepsbedrijf Consolidated Nederland in 2021 hebben gepland bij Dordrecht een écht bos gaan vormen. We vinden het belangrijk te investeren in een project dichtbij huis. Het bos lijkt op dit moment nog op een enorm veld vol onkruid , maar over dertig jaar is het volgroeid. Wat een impact zal dat maken!

Bij duurzaam ondernemen hoort ook bijdragen aan goede doelen. Het liefst aan doelen die onze mensen zelf aandragen. Dit doen wij soms eenmalig, zoals in 2022 ter ondersteuning aan Oekraïnse vluchtelingen, en soms langduriger zoals onze bijdrage aan de Voedselbank in Gorinchem. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van armoede door het bieden van heel praktische hulp en een luisterend oor.

Lees hier ons emissierapport 2020/2021
Dakspecialisten
BetonRestore
Consolidated Nederland
Dolfsma Dakbedekkingen
Hollanddak
Mastum
Sempergreen Group
Van Doorn Dakspecialist
Dakproducten
BouwDeck
Kedge Safety Systems
Freriks Werken
Handel
CPE Nederland
Diensten
Daklab

Doordat MSQ ons breed ontzorgt, kunnen wij ons volledig focussen op onze opdrachtgevers en relaties.

Gert Swets - Consolidated